INZA Group na sajmu Intersolar u Minhenu

INZA Group, je prošle sedmice posjetila sajam Intersolar u Minhenu, kako bi se što bolje upoznala sa mogućnostima koje su vezane za razvoj solarne industrije.

“Cilj posjete je upoznati se sa tehnologijama solarne energije koje su nedovoljno ili nikako zastupljene u našoj zemlji”, izjavio je Edin Garaplija, Generalni konsultant za INZA Group, “ Također, istražili smo mogućnosti saradnje sa vodećim kompanijama iz ove oblasti kako bi otvorili vrata za razvoj solarnh tehnologija i u našoj zemlji”.

“Intersolar Europe”, koji se svake godine održava u Minhenu, najveći je sajam solarne tehnike u Evropi. Intersolar je vodeći svjetski sajam solarne industrije koji se održava na četiri kontinenta. Cilj sajma je povećati udio solarne energije u opskrbi energijom. Sajam u Minhenu pruža vrhunske usluge,a samim time i izložbe i međunarodne konferencije zajedno pridonose kompanijama i tehnologiji širom svijeta. Intersolar ima skoro 30 godina iskustva u otvaranju tržišta, pružanju stručnih znanja i vještina, kao i stvaranju veza u solarnom poslovanju.

“Činjenica je da ljudi na našim područjima nisu dovoljno upoznati sa fotonaponskim sistemima. Na sajmu smo imali priliku razgovarati sa svjetski poznatim stručnjacima u ovoj branši. Zaključili smo da su mogućnosti za razvoj navedenih tehnologija u našoj zemlji ogromne”, rekao je Asad Karišik, Business development manager za INZA Group.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

BIH-SRB-MNE