INZA grupa u Intersolar Minhenu

INZA Grupa je prošle sedmice posjetila Intersolar sajam u Münchenu, kako bi se bolje upoznala sa mogućnostima razvoja solarne industrije.

„Cilj posjete je upoznavanje sa tehnologijama solarne energije koje su nedovoljno ili nimalo zastupljene u našoj zemlji“, rekao je Edin Garaplija, generalni konsultant INZA Grupe, „Takođe, istražili smo mogućnosti saradnje sa vodećim kompanijama u ovoj oblasti kako bi se i kod nas otvorila vrata za razvoj solarnih tehnologija“.

“Intersolar Europe”, koji se održava svake godine u Minhenu, najveći je sajam solarne tehnologije u Evropi. Intersolar je vodeći svjetski sajam solarne industrije koji se održava na četiri kontinenta. Cilj sajma je povećanje udjela solarne energije u opskrbi energijom. Sajam u Minhenu pruža vrhunske usluge, pa stoga izložbe i međunarodne konferencije zajedno doprinose kompanijama i tehnologiji širom svijeta. Intersolar ima skoro 30 godina iskustva u otvaranju tržišta, pružanju stručnih znanja i vještina, kao i stvaranju veza u solarnom poslovanju.

“Činjenica je da ljudi u našim krajevima nisu dovoljno upoznati sa fotonaponskim sistemima. Na sajmu smo imali priliku razgovarati sa svjetski priznatim stručnjacima iz ove industrije. Zaključili smo da su mogućnosti za razvoj navedenih tehnologija u našoj zemlji ogromne”, rekao je Asad Karišik, menadžer poslovnog razvoja INZA Grupe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BS-HR-SR