Jačanje kapaciteta globalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa u lokalnim zajednicama BiH

Agencija INZA je imala čast biti dio organizacije zajedno sa Asocijacijom AZUR na konferenciji "Jačanje kapaciteta globalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa u lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine" održanoj u Parlamentarnoj skupštini gdje je uz MSBiH, SOG FBiH, SOGRS i FIC, prisustvovalo 95 učesnika općina i gradova, ministarstava, vladinih i nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine.

AZUR je konferencijom pokušao pružiti uvid da je od strateškog značaja jačanje kapaciteta globalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa u lokalnim zajednicama BiH i da treba biti ugrađeno u sve strateške, entitetske i lokalne dokumente u BiH. Konferencija je krenula sa uvodnim govorom predsjednika Asocijacije prof.dr. Muhameda Omerbegovića i rezidentne predstavnice UNDP-a gđe. Steliane Nedera, te je svečano otvorena od strane Ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine g. Nenada Nešića.

Kao dio konferecije,održane su panelne diskusije

1. “Jačanje kapaciteta globalne platforme za smanjenje rizika i katastrofa u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini”

2. “Interoperabilnost svih aktera u implementaciji politika Sendai okvira 2015-2030”

3. “Finansijski instrumenti za održivost lokalnih zajednica otpornih na klimatske promjene” 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

BS-HR-SR