Blog

INZA timski rad nakon posla

Rad na međusodnim odnosima i povezivanje zaposlenih može se prenijeti izvan kancelarije. Ove nedelje je to bila muška fudbalska ekipa INZA. Tim već neko vrijeme redovno igra fudbal, obično četvrtkom. Fudbal nam može naučiti i vrijedne lekcije timskog rada koje se primjenjuju i na terenu i van njega:...

INZA Group na sajmu Intersolar u Minhenu

INZA Grupa je prošle sedmice posjetila Intersolar sajam u Münchenu, kako bi se bolje upoznala sa mogućnostima razvoja solarne industrije. „Cilj posjete je upoznavanje sa tehnologijama solarne energije koje su nedovoljno ili nikako zastupljene u našem...

Projekat stručnog usavršavanja

INZA Grupa, zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora, aplicirala je na projekat implementacije programa stručnog usavršavanja i praksi za specifični razvoj ljudskih resursa u oblasti tehničke zaštite i sajber sigurnosti na kritičnoj infrastrukturi. Preko 500 studenata će se specijalizirati za ovaj projekat u naredne 3 godine.

INZA Lab external audit success

ISO Standards THE INZA laboratory has successfully undergone another external audit by the supervisory body of the BATA Institute for Accreditation, confirming its competences and quality at regional level for 12 years in a row, and strengthening the leadership position in the field of thermo-dynamic testing of construction products.

INZA je aplicirala na Horizon Europe

INZA Grupa, zajedno sa 15 partnera iz 9 zemalja EU i regiona Zapadnog Balkana, uspješno je podnijela prijavu za projekat Horizon 2022 Quadruple Hellix of Smart Specialization. Kao vodeći partner, INZA Grupa je okupila kompetentne partnere iz naučne akademije, privatnih organizacija, nevladinog sektora i državnih institucija, oko zajedničke ideje i strategije za implementaciju projekta pametnog grada otpornog na klimu.

BIH-SRB-MNE